Advokatfirmaet Amandusson - Logo

Mistænkt | Sigtet

At være Mistænkt betyder, at politiet tror du muligvis har noget med en  forbrydelse at gøre.

Som mistænkt er du i politiets søgelys og det er derfor vigtigt, at du sikrer dig dine rettigheder.

Som mistænkt har du ret til ikke at udtale dig og ret til bistand fra en forsvarsadvokat. At bede om en advokat, er ikke et udtryk for at man er skyldig, men blot et udtryk for, at man vil holde på sin ret, og have rådgivning, god rådgivning.

Sigtet, hvis politiet vurderer, at der er mere end blot en mistanke, bliver man sigtet. Her er det et krav, at man får oplyst sine rettigheder. Som sigtet har du ret til ikke at udtale dig, dog skal du oplyse navn, adresse og fødselsdato. Du har ligeledes ret til ikke at tale sandt og endelig har du ret til en advokat.

Vigtigt

Rigtig mange sager bliver afgjort på baggrund af den første forklaring til politiet. Det er derfor meget vigtigt, at man ikke udtaler sig om noget før ens advokat er tilstede.

Bed derfor altid om at få en forsvarsadvokat tilstede ved afhøringen. Dette gælder uanset tidspunktet på døgnet, også selv om politiet evt. siger det ikke kan lade sig gøre…

Du kan altid ringe til forsvarsadvokat Rasmus Amandusson.

Amandusson_Forsvarsadvokat_Mistænkt

Vi bruger cookies på hjemmesiden til statistik og målrettet markedsføring fra os selv og fra 3. parter. Ved at fortsætte på sitet accepterer du brugen af cookies.